Vinn boken Häxmodern!

Malin Matsdotter, ”Rumpare-Malin” kallad, flyttade till Stockholm från Finland på 1630-talet – och i och med det förseglades hennes öde.

Tragedierna i hennes liv avlöste varandra, och kulmen nåddes när rädslan för den svarta magin och jakten på misstänkta häxor tog fart i Stockholm i slutet av 1600-talet och 63-åriga Malin stod bland de utpekade. Under sensommaren 1676 besteg den finska trollpackan bålet på Hötorget – angiven av sina egna döttrar – och brändes levande. Hon blev den sista att brännas för häxeri i Stockholm.

Vi lottar ut 5 exemplar av Häxmodern – berättelsen om Malin Matsdotter av Marko Lamberg. Allt du behöver göra är att svara på frågan nedan. Senast den 8 mars behöver vi ditt svar. Lycka till!

 

Vilken amerikansk stad förknippas ofta med häxor?

 

Jag samtycker till att Historiska Brott & Mysterier lagrar de personuppgifter jag angett för att kunna utse vinnare i tävlingen och skicka ut eventuell vinst. Alla uppgifter kommer att raderas senast 14 dagar efter att tävlingen är avslutad. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.